'Kanlı Derbi'de yeni görüntüler... Fişekler stada böyle girdi

Geçen günlerde İzmir’de oynanan Göztepe-Altay derbisinde ortalık adeta savaş alanına döndü. Taraftarların karşı tribünden atılan işaret fişeği ile yaralandığı olayda, fişeklerin stadyuma nasıl sokulduğunu gösteren görüntülere Odatv ulaştı.

Gamze İşler

İzmir'in Spor Toto 1'inci Lig'de yer alan iki temsilcisi Göztepe ile Altay arasında 27 Kasım'da oynanan müsabakanın 19'uncu dakikasında Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu tribüne atılan işaret fişeği nedeniyle Mehmet Çakır, ağır yaralandı.

Soruşturma kapsamında; sis bombası ve işaret fişeğinin statta görevli özel ambulans şoförleri A.K. ve H.G. tarafından karşılamadan önce Altaylı taraftarların bulunduğu yerdeki tuvalete saklandığı belirtildi.

ODATV YENİ GÖRÜNTÜLERE ULAŞTI

Odatv’nin olaya ilişkin ulaştığı yeni görüntülerde, stadyuma giriş esnasında elinde pankart ve flamalarla gelen taraftara, özel güvenlik tarafından üst aranması yapılmak isteniyor.

İşaret fişeğini pankart ve flamalara sararak stadyuma sokan F. Ersanlı, özel güvenlik görevlilerine dışarıda üzerinin arandığını söyleyerek arama yapılmasına izin vermeden içeriye girmek istiyor.

O an ki kargaşadan faydalanan taraftar F. Ersanlı üst araması olmadan stadyuma giriş yapmayı başarıyor.

Altay taraftarlarından D. Demir ve K Erdemir, ifadelerinde, kullanılması ruhsata tabii olan ve patlayıcı-yanıcı madde olarak bilinen sis bombası, meşale, işaret fişeği ve torpilleri M.Ş. Akgül’ün dükkanından maçtan bir gün önce aldığını ve D. Demir’in yanında çalışan U.M Karaköse’ye para vererek fişekleri D.Demir’e verdiklerini söylediler.

Göztepe-Altay maçının 19. Dakikasında beş kişinin meşale ve sis bombalarını yakarak fişeğin ateşlenmesine ortam sağlandığı iddia edildi.

Üç taraftarın ise o an maytapları yakarak Göztepe taraftarlarının bulunduğu tribüne fırlatmaları olayların başlamasına neden oldu.

Maçın 22. Dakikasında taraftarların maç öncesi ve maç sırasında birbiriyle irtibatlı ve anlaşmalı şekilde yarattıkları kargaşa ortamı ve meşalelerin ve sis bombalarının çıkardığı duman nedeniyle göz gözü görmeyen bir anda F. Ersanlı’nın üzerinde stada kaçak olarak soktuğu işaret fişeğini ateşledi.

Yapılan soruşturma kapsamında, fişeklerin alındığı kırtasiyede 26 koli fişek ele geçirildi.

Odatv.com

maç göztepe altay Gamze İşler