Adana'nın kalbi Diyanet'e mi... Vatandaşlar endişeli, Odatv peşine düştü

Adana'nın en güzel noktalarından biri... Seyhan Nehri'nin hemen kıyısında... Yoksul vatandaşlar endişeli. Riskli alan ilan edilen 290 dönümlük alanın Türkiye Diyanet Vakfı'na devredileceği konuşuluyor. Odatv iddiaları CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'la konuştu.

Adana'nın kalbi Diyanet'e mi... Vatandaşlar endişeli, Odatv peşine düştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'da riskli alan kararıyla kentsel dönüşüm çalışması başlatılan 290 dönümlük alanın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Türkiye Diyanet Vakfı'na verileceği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Odatv iddialar üzerine Barut'a mikrofon uzattı...

Kentin en değerli bölgesinde, ağırlıklı olarak yoksul yurttaşların yaşadığı alanda 1200 hak sahibinin bulunduğunu aktaran Barut, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a çağrı yaparak ‘rant ve peşkeş’ iddialarına açıklık getirilmesini istedi.

Barut şöyle devam etti:

"Adanın en güzel yerlerinden biri. Burası konut olarak ev olarak yoksulların yaşadığı Seyhan Nehri'nin doğusunda ama göreceli olarak yoksul insanlar yaşıyor ama arsa olarak çok kıymetli, nehrin hemen yanı başında. Bu düzen, bu iktidarın yandaşları biliyorsunuz rantın, peşkeşin olduğu yerin kokusunu alıyorlar"

"İnsanlarımız mağdur edilme endişesiyle kendilerine sahip çıkılmasını talep ediyor” ifadelerini kullanan Barut Bakan Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle şu soruları sıraladı:

1- Adana’nın Yüreğir İlçesi’ne bağlı Köprülü Mahallesi’nde 2013 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Afet Riskli Alan ilan edilen 290 dönümlük alanla ilgili uygulanacak projeyle ilgili bilgi verip ayrıntılarını açıklar mısınız?

2- Hak sahiplerini tedirgin eden bu kararla ilgili bugüne dek hangi adımlar atılmıştır?

3- Söz konusu proje kapsamında neler yapılacak, kaç yurttaş etkilenecek, kamulaştırma bedelleri ve herkesin tepki gösterdiği DOP kesintileriyle ilgili nasıl bir süreç işletilecek?

4- Ağırlıklı olarak dar gelirli yurttaşların ikamet ettiği mahallede zor koşullarda konut sahibi olan, küçük boyutlu arsaları bulunan yurttaşlar ne kadar bir mali yükün altına girecek, kayıpları ne olacak? Bu insanlara mağdur olunmaması için nasıl yardım eli uzatılacak?

5- Söz konusu alanla ilgili Türkiye Diyanet Vakfı’na verilmiş bir söz, sağlanan bir ayrıcalık söz konusu mudur? Bu yöndeki iddialarla ilgili açıklama yapacak mısınız?

Hazar Şahsuvar

Odatv.com

adana seyhan