Ayasofya'da yine bir kapı vakası

Camiye dönüştürülen Ayasofya yine bir tahribat görüntüsü ile gündeme geldi. Yeni kaydedilen görüntülerde Ayasofya'nın bir kapısının daha tahrip edildiği ortaya çıktı.

Müze statüsünden çıkarılıp camiye dönüştürülen Ayasofya'da yeni bir tahribat daha gündeme geldi.

Ayasofya'daki tahribatı arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, sosyal medya hesabından paylaşarak duyurdu. İmparatorların olduğu sunu mozaiğinin hemen altındaki kapıda çift yönlü tahribatlar tespit ettiğini belirten Yavaşçay, tahribatı belgeleyen fotoğraf ve görüntüleri Twitter hesabından paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yavaşçay, şunları söyledi:

"Bugün #Ayasofya camii ve tarihimiz için çok üzücü bir görüntü ile daha karşılaştım. Maalesef yine bir kapı vakası, imparatorların olduğu sunu mozaiğinin hemen altındaki kapıda çift yönlü tahribatlar tespit ettim. Bu durumu belgelemek amaçlı fotoğraf ve video çekimi yaptım"

Ayasofya'da daha önce de İmparatorluk Kapısı'ndan parça koparılıp kutsal olduğu iddia edilerek yenilmişti. Su haznesine ayakkabı konulduğunu gösteren görüntüler tepki toplamış, tarihi mermerlerin ağır tonajlı platform ile birçok yerinden kırıldığı ortaya çıkmıştı. Duvarları kazıyıp çıkan tozları poşete dolduran ziyaretçilerin görüntüleri ise tartışma yaratmıştı.

Ayasofya'da yine bir kapı vakası - Resim : 1
Ayasofya'da yine bir kapı vakası - Resim : 2
Ayasofya'da yine bir kapı vakası - Resim : 3
Ayasofya'da yine bir kapı vakası - Resim : 4

Odatv.com

ayasofya kapı