Erdoğan tartışmalı ismi "Alevi Başkanı" yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na Ali Arif Özzeybek getirildi. Özzbeybek, 2011-2018 yılları arasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yapmıştı...

Erdoğan tartışmalı ismi "Alevi Başkanı" yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na atanan isim belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na Ali Arif Özzeybek atandı.

9 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nda sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar ile pozisyon unvanları ve asgari nitelikler de belirlenmişti.

Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenecek usul ve esaslara uygun olarak ‘Alevi-Bektaşi Cemevi Önderi' ile ‘Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Uzmanı' unvanlarında sözleşmeli personel istihdam edilebilecek.

Alevi-Bektaşi Cemevi Önderi’nin Alevi-Bektaşilik yolunda temayüz etmiş olması veya cemevlerinde erkan hizmeti yürütülmesinde bulunmuş olması gerekiyor.

Yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre istihdam edilecek Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Uzmanı kadrosu için de Alevi-Bektaşilik alanında uzmanlaşmış olması ve alanıyla ilgili araştırma çalışmalarında bulunması şartı aranıyor.

Öte yandan bir diş hekimi olan Ali Arif Özzeybek, 2011-2018 yıllarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanıydı.

Özzeybek 2018 yılında CHP’den istifa ederek AKP’ye katılmıştı. AKP’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine yedekten seçilen Ali Arif Özzeybek aynı zamanda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı olarak görev yapıyor.

Sabah yazarı Mahmut Övür ise bir yazısında Kılıçdaroğlu’nun, Özzeybek’in muayenehanesinde Pensilvanya ile görüştüğünü iddia etti.

Odatv söz konusu iddiayı Özzeybek’i arayarak kendisine sordu. Özzeybek ise “Bu konuda konuşmak istemiyorum” dedi.

Erdoğan tartışmalı ismi "Alevi Başkanı" yaptı - Resim : 1

İLGİLİ HABER

Odatv.com

Erdoğan