Mevlüt Çavuşoğlu: "Belge olmadan bir daha böyle bir adım atılırsa biz de gereğini yaparız"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'daki bazı başkonsoloslukların kapatılmasına ilişkin, "Somut bir bilgi paylaşımı yok, istihbarat paylaşımı yok. Burada bu açıklamaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da Arjantin Dışişleri, Uluslararası Ticaret ve İnanç Bakanı Santiago Cafiero ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.

Bazı Avrupa ülkelerinin güvenlik gerekçesiyle İstanbul'da bulunan başkonsolosluklarını geçici olarak kapatmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, "Somut bir bilgi paylaşımı yok, istihbarat paylaşımı yok. Burada bu açıklamaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biraz dürüstlük bekliyoruz. Aynı zamanda DAEŞ ve PKK dahil tüm terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Diğer taraftan Kur'an yakma hadsizliğinden sonra güvenliklerimizi biz de artırdık. Bazı ülkelerin diğer ülkelere bu kapatma eylemine siz de katılın dediğini biliyoruz.

Somut bilgi ve belge paylaşmadan böyle adım atarlarsa, bizim de ilave adımlarımız olacaktır, bunun bilgisini de dün verdik."

MÜTTEFİKLİĞE SIĞMAZ

Mevlüt Çavuşoğlu, “Yapılanlar müttefikliğe sığmaz” dedi: “Türkiye istikrarsız diye göstermek istiyorlarsa bu yapılan müttefikliğe sığmaz. Eğer seçim öncesi bir operasyon yapmak istiyorlarsa halkımız da bunun arkasında ne olduğunu çok iyi biliyor.”

BATI DEVLETLERİ KAPATTI

İngiltere, Hollanda, Belçika, Fransa, Almanya ve İsviçre, İstanbul’daki başkonsolosluklarını kapattı.

Kanada “Terör saldırısı her an gerçekleşebilir” mesajı yayınladı.

ABD ise vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Odatv.com

Mevlüt Çavuşoğlu