MHP'li başkanı vuran katilin sırrı

MHP Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Erkan Hançer, İstanbul Sancaktepe'de silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Odatv güvenlik uzmanı Feramuz Erdin, saldırıyı değerlendirdi.

MHP Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Erkan Hançer, kimliği henüz tespit edilemeyen silahlı saldırganın, başına bir el ateş etmesi sonucunda hayatını kaybetti.

Saldırganın, bir marketin önünde elinde poşetle oturarak beklemesi ve daha sonra tek el ateş ederek bölgeden uzaklaşması dikkat çekti.

"Saldırgan profesyonel bir tetikçi olabilir mi" sorusu gündeme geldi.

Odatv'nin güvenlik uzmanı Feramuz Erdin, saldırıyı değerlendirdi, gözlemlerini ve tespitlerini Odatv'ye anlattı:

"TEREDDÜT YOK"

"Videoyu izlerken, bir zatın dinlenmek için oraya oturduğunu düşünüyoruz. Hatta detaylar o kadar ince düşünülmüş ki, şahıs eline bir ekmek poşeti bile almış!

MHP'li başkanı vuran katilin sırrı - Resim : 1

Bu durumda orada ne kadar kalırsa kalsın kimse ondan şüphelenmeyi aklına bile getiremez. Zaten muhtemelen aracın içinde bir sürücü var ve aynada görüş açısında olmasına rağmen bu kişiden şüphelenmiyor?

MHP'li başkanı vuran katilin sırrı - Resim : 2

Ama kurbanını görünce bir anda ayağa kalkarak silahını çıkarıyor ve bir anlık bile bir panik veya tereddüt emaresi göstermeden kurbanına tek el ateş edip koşmaya başlıyor.

MHP'li başkanı vuran katilin sırrı - Resim : 3
MHP'li başkanı vuran katilin sırrı - Resim : 4

Bu görüntülerden bile katilin çok profesyonel olduğunu, silah kullanma konusunda çok eğitimli olduğunu anlayabiliyoruz. Tek el ateş etmesi ve kurbanının durumunu kontrol etmeden olay yerinden ayrılması bir başka profesyonellik göstergesi. Yaptığı işten o kadar emin ki, eylemi tekrarlama veya sonucunu kontrol etme ihtiyacı bile duymuyor.

MHP'li başkanı vuran katilin sırrı - Resim : 5

Zaten kaçışında da bir panik havasından ziyade, yakalanma riskini azaltmak üzere planlanmış bir profesyonellik hissediliyor. Acemi birisi olsa, işini doğru yaptığından emin olmak için üst üste defalarca ateş ederdi."

Odatv.com

Feramuz Erdin 1992 -2007 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çeşitli birimlerde görev yaptı.

2007-2020 yılları arasında çok uluslu kurumsal şirketlerde profesyonel güvenlik yöneticiliği görevlerinde bulundu.

Halen kurumsal ve kişisel güvenlik, acil durum ve kriz yönetimi danışmanlığı yapmaktadır.

MHP İstanbul sancaktepe kartal