Soylu’nun “PKK’nın dağ kadrosundan” dediği itfaiye eri şehit kardeşi çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun PKK terör örgütü dağ kadrosundan olduğunu iddia ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) itfaiye eri olarak çalışan Muharrem Kılıç’ın şehit kardeşi olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB ve çeşitli belediyelere yönelik yürütülen "terör" soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu.
Sülryman Soylu, "Fikri Karabulut, 2014'te PKK-KCK kırsala katılmış. Ömer Keleş, Nuri Çiçek; İbrahim Doğan, Muharrem Kılıç. Bunlar kim dağdakiler. Bunlar sadece bir kısmı. Biz o zaman görevimizi yapmayalım, işe gitmeyelim. HDP ile anlaşılsın biz de aval aval bakalım! O zaman biz ahmak oluruz, görevimizi istismar etmiş oluruz. Mazlum Şimşek, kardeşi Selim Şimşek 2014'te PKK'ya katıldı" ifadelerini kullandı.

"ŞEHİT KARDEŞİDİR"

Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Soylu'nun açıklamalarına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Ongun, şu ifadeleri kullandı:
"Süleyman Soylu’nun “PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci” dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir. Hatta, Soylu’nun bizzat kendisi aileye taziyeye gitmiştir. Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün sözün bittiği yere geldiğimizi de gördük. Allah affetsin."

Soylu’nun “PKK’nın dağ kadrosundan” dediği itfaiye eri şehit kardeşi çıktı - Resim : 1
Soylu’nun “PKK’nın dağ kadrosundan” dediği itfaiye eri şehit kardeşi çıktı - Resim : 2

Odatv.com

süleymansoylu muharremkılıc şehit