Topbaşların sosyetik torunu dolandırıldı

Dina Topbaş Mütevelli, 20 milyon dolarlık hesabının Bala K. tarafından foreks işlemleriyle 6 milyon dolarlık zarara uğratıldığını tespit etti...

Topbaşların sosyetik torunu dolandırıldı

Ünlü işkadını Dina Topbaş Mütevelli, arkadaşı aracılığıyla tanıştığı İsviçre’deki bir bankacıya yatırım amaçlı 20 milyon dolar aktardı. Yıllar sonra hesaplarını inceleyen işkadını, 6 milyon dolarının eksik olduğunu öğrenince davacı oldu.

Topbaş’ların sosyetik torunu Dina Topbaş Mütevelli, 2017'de yakın arkadaşı ve işkadını Meryem Arsay'ın yönlendirmesiyle İsviçre'deki bir bankanın müdürü Bala K. ile tanıştı. İddiaya göre, İsviçre'deki banka müdürü, Dina Mütevelli'ye çalıştığı bankada bir yatırım hesabı açması gerektiğini, yüksek kâr elde edeceğini söyledi. Mütevelli, bankacının talebiyle İsviçre'deki bankada hesap açarak 1 milyon dolar yatırdı. 2017 ile 2021 yılları arasında para aktarmaya devam eden Mütevelli'nin hesabın yönetim yetkisini bıraktığı bankacı Bala K. da işkadınına, yüksek kâr elde etmiş gibi banka dekontları gönderdi.

ZARARI 6 MİLYON DOLAR

Hesap hareketlerini inceleyen Mütevelli, 20 milyon dolarlık hesabının Bala K. tarafından foreks işlemleriyle 6 milyon dolarlık zarara uğratıldığını tespit etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Dina Mütevelli, 29 Mart 2017'de açtığı İsviçre'deki banka hesabının bankacı Bala K. tarafından yönetildiğini, Bala'yı arkadaşı Meryem aracılığıyla tanıdığını, yüksek meblağın bulunduğu banka hesabında kendisinden habersiz birçok işlem yapılarak 6 milyon dolarlık zararının olduğunu belirterek bankacıdan şikâyetçi oldu.

Sabah’tan Dilek Yaman Demir’in haberine göre Dina Topbaş, dilekçesinde, "Yanlış bilgilendirilmek suretiyle bir nevi dolandırıldım" dedi. Başlatılan soruşturmada, Bala K.'nin yurtiçinde kayıtlı bir adresi bulunmadığı için İsviçre temsilcilikleriyle yapılan görüşmeler sonucu ifadesinin alınması için çalışma başlatıldı.

DAVA AÇILDI

Yürütülen soruşturma sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, bankacı Bala K. ve Mütevelli'nin arkadaşı Meryem Arsay hakkında dolandırıcılık iddiasıyla dava açıldı. İddianamede, Meryem'in yatırım yapması için güven telkin ettiği, Bala'nın Dina Mütevelli'yi dolandırdığı, Meryem Arsay'ın ise Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet ettiği kaydedildi.

Dava, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

TOPBAŞLARIN SOSYETİK TARAFI

Topbaş ailesinin Erenköy Cemaati ve komünizmle mücadele etmek için kurulan İlim Yayma Cemiyetinin bağlantıları gazeteci yazar Soner Yalçın tarafından Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı Efendi – 2 kitabında isim isim yazılmıştı.

Kitapta ayrıca Topbaşların sosyetik tarafı da işleniyordu.

Yalçın kitapta Dina Topbaş ve Semiha Şakir ile ilgili şunları kaleme almıştı:

Semiha Şakir, yirmi yaşında Suudî işadamı İbrahim Şakir'le evlenerek Lübnan'a gitti.

Uzun yıllar Beyrut, Mısır, Mekke, Riyad, Londra ve İstanbul'da yaşadı.

İki oğlu Ghazi ve Ghassan ile bir kızı Ghade oldu.

8 Eylül 1998'de tedavi gördüğü Gülhane Askerî Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Hastanesi'nde doksan üç yaşında vefat etti. Arkasında onlarca hastane, sağlık ocağı, okul, huzurevi bıraktı.

Faruk Topbaş'ın eşi Ghade ve kızı Dina Topbaş sadece İstanbul sosyetesinin değil Avrupa jet-sosyetesinin önde gelen iki ismidir. Düğünleriyle, davetleriyle, partileriyle hep gündemdeler. Flörtleriyle gündeme gelen Dina Topbaş'ı bugüne kadar kimse nikâh masasına oturtamadı.

(Kitap yazıldıktan 1 yıl sonra 2007’de Mehmet Ali Ersoy ile evlenen Dina Topbaş, yaklaşık 8 ay evli kaldıktan sonra boşanmış, 2014’te de kendisinden 15 yaş küçük işadamı Ali Mütevelli ile evlenmişti.)

Dina Topbaş, Semiha Şakir Vakfı Yönetim Kurulu başkanlığını yürütüyor. Semiha Şakir'in yardımseverliğini çocukları sürdürüyor.

Yıllardır Arap ve Türk sosyetesinin evlerini dekore eden Zeynep Fadıllıoğlu son projesini, "Bir cami tasarlamak istiyorum" diye açıklamıştı. Semiha Şakir'in üç çocuğu Ghassan, Ghazi ve Ghade, Karacaahmet'te yaptıracakları caminin tasarımını Zeynep Fadıllıoğlu'na verdiler. Kime vereceklerdi ki? Semiha Şakir, Zeynep Fadıllıoğlu'nun annesinin halası değil miydi?

İslamî çevrelerin yakından tanıdığı Topbaş ailesinin bir ferdi; Eymen Topbaş'ın ağabeyi Faruk, İstanbul sosyetesinden Ghade Şakir'le evlenmişti.

Odatv.com