Hablemitoğlu soruşturmasında Sedat Peker izi... Kara kutu Nuri Gökhan Bozkır konuştu: 3 kritik isim verdi

Toygun AtillaNecip Hablemitoğlu cinayeti soruşturmasından Sedat Peker ile FETÖ'cü firari savcı Zekeriya Öz'ü...

Toygun Atilla

Necip Hablemitoğlu cinayeti soruşturmasından Sedat Peker ile FETÖ'cü firari savcı Zekeriya Öz'ü yurt dışına kaçıran isim olarak bilinen Aytaç Ocaklı'nın ismi çıktı. Cinayet şüphelisi eski Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu Nuri Gökhan Bozkır, 2021'de Ukrayna'dan Romanya'ya kaçışını ve bu ülkede bir süre yaşamasını Sedat Peker'in talimatı ile Aytaç Ocaklı'nın sağladığını söyledi.

Akademisyen Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinin şüphelilerinden eski Özel Kuvvetler mensubu Nuri Gökhan Bozkır, 27 Ocak 2022'de MİT tarafından Ukrayna'da yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

7 Şubat 2022'de Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulandı.

Necip Hablemitoğlu cinayeti gününe ait bildiklerini anlattı, isimler verdi.

Hablemitoğlu soruşturmasında Sedat Peker izi... Kara kutu Nuri Gökhan Bozkır konuştu: 3 kritik isim verdi - Resim : 1
Hablemitoğlu katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır'la (Solda) ilk söyleşiyi Toygun Atilla (Sağda) Ukrayna'da yapmıştı.

SEDAT PEKER, AYTAÇ OCAKLI, CAN DÜNDAR

Nuri Gökhan Bozkır'ın ifadesinin son bölümü ise Ukrayna'da saklandığı ve bir süre Romanya'ya kaçtığı günlere ilişkindi.

İşte bu bölümlerdeki ifadesinde Türkiye'nin çok yakından tanıdığı 3 isim ifadesinde yer aldı: Sedat Peker, Aytaç Ocaklı ve Can Dündar.

ZEKERİYA ÖZ'Ü KAÇIRAN FETÖ'CÜ: AYTAÇ OCAKLI

Bu isimlerden Sedat Peker ve Can Dündar'ı tanımayan yoktur. Ancak, Aytaç Ocaklı için ayrı bir parantez açmak gerekiyor.

Aytaç Ocaklı, FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz'ü 11 Ağustos 2015'te Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a, oradan Ermenistan, Ukrayna üzerinden Almanya'ya kaçışını organize eden isim olarak biliniyor.

Ukrayna'da devlet görevlileri, siyasetçiler, bürokratlarla yakın ilişkileri bulunan Aytaç Ocaklı, Türkiye tarafından ise "kasten yaralama" "dolandırıcılık" ve "FETÖ'ye üye olma" suçlarından aranıyor.

İşte bu 3 isim 7 Şubat 2022'de Necip Hablemitoğlu cinayeti katil zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır'ın ifadesinde yer aldı.

Hablemitoğlu soruşturmasında Sedat Peker izi... Kara kutu Nuri Gökhan Bozkır konuştu: 3 kritik isim verdi - Resim : 2
Aytaç Ocaklı

Nuri Gökhan Bozkır ifadesinde, Sedat Peker, Aytaç Ocaklı ve Can Dündar'ın sürekli irtibat halinde olduğunu belirterek kendisi ile temas kurduklarını anlattı.

Hatta, Sedat Peker'in talimatı ile Aytaç Ocaklı'nın kendisini bir müddet Romanya'ya kaçırdığını ve orada kalmasını sağladığını belirtti.

SEDAT PEKER'İN TALİMATI İLE ROMANYA'DA KALDIM

Nuri Gökhan Bozkır, gazeteci Can Dündar ile Zoom üzerinden görüştüğünü, Almanya'dan siyasi sığınma alabileceğini telkin ettiğini ifade etti.

2021 Eylül'ün de bir süre Romanya'ya kaçtığını söyleyen Nuri Gökhan Bozkır, o günleri ifadesinde şu sözlerle anlattı: "2021 yılı Eylül ayı içerisinde beni Romanya'ya kaçıran Aytaç Ocaklı, oradaki kalış süresince ikametimi, rahat hareket etmemi Sedat Peker'in talimatıyla oradaki adamı olan Beynur isimli şahıs aracılığıyla benim Romanya da kalmamı sağladı. Ayrıca Sedat Peker, Aytaç Ocaklı ile yaptığı görüşmelerde benim kesinlikle Türkiye’ye iade olmamam gerektiğini söylediğini belirtti"

Hablemitoğlu soruşturmasında Sedat Peker izi... Kara kutu Nuri Gökhan Bozkır konuştu: 3 kritik isim verdi - Resim : 3
Can Dündar

Nuri Gökhan Bozkır, ifadesinde Sedat Peker ve Can Dündar'ın günde 5 kez telefonlaştıklarını, bunu da kendisine Aytaç Ocaklı'nın söylediğini öne sürerek sözlerine şöyle devam etti: "Bu konuyu Can Dündar ile görüşmemde teyit etti. Romanya da Beynur isimli şahsın korumasında kaldığım dönemde Can Dündar bana ulaştı. Eşimin bile Romanya da olduğumu bilmediği halde Can Dündar. Sedat Peker'den öğrendiğini söyleyerek, Romanya’ya gelerek röportaj yapmak istediğini söyledi. Ben bu görüşmenin tehlikeli olduğunu söyledim ve Ukrayna’ya döneceğimi orada görüşebileceğimi söyleyerek savuşturdum. Buradan anladım ki Ukrayna da Türkiye Cumhuriyeti tarafından hakkında FETÖ konusunda yakalama karan bulunan aynı zamanda Zekeriya Öz’ü Avrupa'ya kaçıran Aytaç Ocaklı, Can Dündar ve Sedat Peker’in ortak hareket ederek Türkiye Cumhuriyeti aleyhine faaliyetlerde bulunduğunu tespit ettim"

ÇOK BİLİNMEYENLİ DENKLEM

Necip Hablemitoğlu cinayetinin kilit isimlerinden Nuri Gökhan Bozkır'ın, Sedat Peker, Can Dündar ve Aytaç Ocaklı hakkındaki iddialarının gerçekliğini zaman ortaya koyacak.

Ancak,

Ortada olan bir durum var ki işte işin o boyutu çok ilginç...

Hablemitoğlu soruşturmasında Sedat Peker izi... Kara kutu Nuri Gökhan Bozkır konuştu: 3 kritik isim verdi - Resim : 4
Ersan Barkın ve Sedat Peker

Necip Hablemitoğlu'nun geçmişte öğrencisi olan ve bugün de eşi Şengül Hablemitoğlu'nun avukatlığını üstlenen Ersan Barkın, aynı zamanda Sedat Peker'in de avukatı...

Nuri Gökhan Bozkır, Necip Hablemitoğlu cinayetinin katil zanlısı...

Yurt dışında firari olduğu dönemde kendisine yardım eden ve Romanya'ya FETÖ'cü Aytaç Ocaklı aracılığı ile kaçmasını sağlayan, Türkiye'ye iade edilmemesini söyleyen isim Sedat Peker (Nuri Gökhan Bozkır'ın ifadelerine göre)

Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu ve Sedat Peker'in avukatı aynı isim: Ersan Barkın...

Necip Hablemitoğlu cinayeti bu çok bilinmeyenli denklemler üzerinden çözülecek...

Odatv.com

Hablemitoğlu soruşturmasında Sedat Peker izi... Kara kutu Nuri Gökhan Bozkır konuştu: 3 kritik isim verdi - Resim : 5

sedat peker