Fethullah'ın askeri Nişanyan durmuyor

Halit Kakınç yazdı

“Doğu illerini 6 milyona Ermeniler’e satalım… Bu millîci mahlûklar kadar, başları ezilmek isteyen yılanlar hayâl edilemez… Düşmanlar, onlardan bin kere iyidir... Anadolu Halkı, Mustafa Kemal şâkisine haddini bildirecek” demişti Ali Kemal denilen vatan haini.

Fehullah’ın köpeciklerinden… Eski deyimle vatan hainliği de en az “Bu adam (Ali Kemal) kadar meşrû” Sevan Nişanyan da, Karadeniz deyimiyle yine afkurmuş (havlamış):

“…İslâm, ikisinden de kötü değil… Türkçülük’le Atatürkçülük aynı şeydir. Öncelikle ahlâkî yozlaşmışlığın, siyasi ahlâksızlığın ve insani bağnazlığın en aşırı ucu, Atatürkçülük’tür. Bunu ortaokuldan ve ilkokuldan beri gördüm. İslâmcılar’dan ise bir dışlanma veya zorbalık görmedim.

Düşmanlığı, alçaklığı, iki yüzlülüğü daha çok Türk milliyetçilerinden… Devlet siyasetçilerinden… Devletin simgesi olan diktatörü, kendilerine ‘Ata’ olarak belleyenlerden gördüm.

Sonuç olarak Atatürkçüler’le en ufak insanî bir ilişkinin mümkün olduğuna inanmıyorum.”

Oha!..

Ali Kemal, Yunan Ordusu Anadolu’ya çıktığında İkdam gazetesinde alenen “Türkler’e Medeniyet Getiriyorlar” başlıklarıyla yazılar kaleme almıştı.

Sevan Nişanyan ondan farklı mı ki…

Eski eşi Müjde Tönbekici ile kavga ettiği sırada bir kavanoza dışkısını yapan ve bunu eşinin üzerine dökmesiyle bilinen yazar Sevan Nişanyan denilen yaratık, inanın, bu Ali Kemal’den daha da beterdir.

Kemalistler’i hedef alan Kadir Mısıroğlu hakkında bile bu kişinin zekî, ahlâklı ve bilgili olduğunu iddia etmiş… “Cumhuriyet’in ahmaklık duvarını delmeye teşebbüs etmiş olması takdire şayandır. Kendi sahasında oldukça bilgili bir insan. Birçok doğru şey söylemiş. Ahlâkî duruşu, kişiliği olan bir insan” ifadelerini kullanmıştır.
Ali Kemal’in (1867 - 1922) Peyâm-ı Sabah gazetesindeki 10 Eylül 1922 tarihli son yazısı “Gayeler Bir İdi ve Birdir” başlığını taşımaktaydı. Ermeni yanlısı olarak görülen yazılarından dolayı muhaliflerince “Artin Kemal” şeklinde adlandırılmıştır Ali

Kemal.

Özellikle Ermeni dostlarım, bağışlasınlar beni…

Bu Sevan Nişanyan denilen sergerde’nin Ermeni Cemaati’ne verdiği zarar, Artin Kemal’i gölgede bırakmıştır.

Halit Kakınç

Odatv.com