6’lı Masadan sonra CHP programında gazeteci sunucu

CHP’nin bugünkü vizyon programının sunuculuğunu gazeteci Duygu Demirdağ üstlendi. Duygu Demirdağ 6’lı Masanın 28 Kasım’daki “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi” programının da sunuculuğunu yapmıştı. Bir gazetecinin siyasi parti programlarında sunuculuk yapması tartışma konusu oldu.

6’lı Masadan sonra CHP programında gazeteci sunucu

6’lı Masanın 28 Kasım’daki “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi” programının sunuculuğunu üstlenen gazeteci Duygu Demirdağ bugün de CHP’nin vizyon programının sunuculuğunu yaptı.

6’lı Masadan sonra CHP programında gazeteci sunucu - Resim : 1

Gazetecilerin siyasi parti programlarında sunuculuk yapması geçmişte tartışma konusu olmuştu.

PARTİ PROPOGANDASI YAPTI

Program, Duygu Demirdağ’ın konuşmasıyla başladı.

Duygu Demirdağ konuşmasına parti propagandasına yer verdi.

Demirdağ şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’nin en büyük koalisyonunun ilanına tanık olacağız. Bir ortak akıl, ortak vicdan koalisyonu. Bilimde, eğitimde, teknolojide akıl yoluyla güçlerini birleştirenlerin koalisyonu. Sömürüye ve yoksulluğa son vermenin istihdam yaratmanın ve bütün bunlar için temiz finansman sağlamanın yollarını. Adil, mutlu ve güçlü bir Türkiye hedefine bizi götürecek yol haritasını konuşacağız” sözleriyle başladı.

GAİN Medyada çalışan Duygu Demirdağ’ı CHP programında sunuculuk yapması için İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın seçtiği belirtiliyor.

Demirdağ’ın programda sunuculuk karşılığı bir ücret alıp almadığı ise bilinmiyor.

“BİR PARÇASI OLMAKTAN MUTLULUK DUYDUM”

6’lı Masanın 28 Kasım’daki “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi” programının sunuculuğunu yapan Duygu Demirdağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bu tanıklığın parçası olmaktan büyük mutluluk duydum” ifadelerini kullanmıştı.

Demirdağ’ın paylaşımı:

“Bu sabah Ankara’da,
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi Tanıtım Toplantısı sahnesindeydim.
Altılı Masa’nın aylardır çalıştığı anayasa değişikliği önerisini partilerin kurmaylarından dinledik.
Anayasa, haksız yere kovulan işçinin, ormanı talan edilen köylünün, evinde şiddet gören kadının, okula aç giden çocuğun, geleceğini var etmeye çalışan gencin, kürsüsü elinden alınan akademisyenin, soruları çalınan öğrencinin, yazdığı haberden yargılanan gazetecinin cebinde taşıyacağı ve her haksızlığa uğradığında çıkarıp “Durun benim anayasam var” diyerek savunacağı bir kitaptır.

Anayasa bu ülke insanını, bütün canlılarını, toprağını, özgürlüklerini, cümle cümle koruyan kitaptır.
Siyasi yelpazenin farklı kanatlarında dursalar da biraraya gelmeyi başaran partilerin böyle bir metin yazmak için gösterdikleri ortak çaba, aylar süren emek, bugün ilk kez halkın huzuruna çıktı.
Bu tanıklığın parçası olmaktan büyük mutluluk duydum.”

6’lı Masadan sonra CHP programında gazeteci sunucu - Resim : 2

TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

Gazetecilerin siyasi parti programlarında sunuculuk yapması geçmişte de tartışma konusu olmuştu. Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici gazetecilerin parti programlarında sunuculuk yapmasını şöyle değerlendirmişti:

“Bir medya kuruluşu ile bağı kalmamış, habercilik yapmayanların, program sunmayanların açılışlarda, konferanslarda sunuculuk yapmasında bir sorun yok. Çünkü çıkar çatışması doğuracak bir ilişki kalmamış oluyor. Örneğin Tuluhan Tekelioğlu, altı muhalefet partisinin mutabakat metni imza töreninde sunuculuk yaptı ama bir süredir bir medya kuruluşunda çalışmıyor; sadece belgeseller hazırlıyor.

BAĞIMSIZLIK GAZETECİLİKLE ÇELİŞİYOR

Elbette bir gazeteci, savaş karşıtlığı, çevrecilik, basın özgürlüğü ve demokrasi gibi konularda mesleki konumuyla çelişmeyen aktivist eylemlerde de bulunabilir.

Bir televizyon programcısının ve özellikle de ana haber programı sunan bir habercinin siyasi partilerle böylesine özdeşleşmiş bir görüntü vermesi, -Gazeteciler Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde de vurgulandığı gibi- bağımsız gazetecilikle çelişen bir durum.”

Odatv.com