Sular durulmuyor

Cumhuriyet gazetesinde 8 gazetecinin işten çıkarılmasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor. Yeni atanan isimler de istifa ederken gazetede yeni görevlendirmeler yapıldı...

Sular durulmuyor

1924'teki kuruluşuyla Türkiye'nin en eski ulusal gazetesi unvanını taşıyan Cumhuriyet gazetesinde, sendika üyesi sekiz çalışanın işten çıkarılmasına tepki gösteren Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın istifa etmesinin ardından gazetede 'vekaleten' görevlendirilen Genel Yayın Yönetmeni belli oldu.

Küçükkaya’nın ardından Yayın Koordinatörlüğüne Serkan Ozan getirilmişti. Ozan üç gün önce yaptığı açıklamada istifa ettiğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Cumhuriyet genel yayın yönetmeninden habersiz olarak işten atılan 8 arkadaşımızla ilgili kararın iptal edilmesini talep etmiştik. Bu haklı isteğin yanıtı 20 yıldan uzun süredir birlikte çalıştığım dostum Aykut Küçükkaya’nın genel yayın yönetmenliği görevinden alınması oldu. Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu’nun böyle bir gerekçeyle görevden aldığı yayın yönetmeninin yerine vekaleten bile olsa beni düşünmüş olması, Küçükkaya’nın görevden alınış biçimi kadar yaralayıcı olmuştur. 8 arkadaşımızın işe iadesi konusunda ise herhangi bir adım atılmamaktadır. Durum böyleyken, tarafıma bildirilen görevlendirmeyi kabul etmem ne vicdani, ne ilkeli ne de onurlu bir duruş olacaktır. Cumhuriyet emekçilerine karşı takınılan tavır nedeniyle bir yayın koordinatörlüğü görevinden de bugün itibarıyla istifa ediyorum.”

KIZILYALIN VE ÖNGEL GÖREVE GETİRİLDİ

Cumhuriyet Gazetesi'nin künyesinde yapılan değişikliğe göre; Genel Yayın Yönetmenliği'ne vekaleten Arif Kızılyalın'ın getirildiği öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin yeni Yazı İşleri Müdürü ise Ankara Bürosunun muhabir kökenli tecrübeli haber müdürü İklim Öngel oldu.

SPOR SAYFASINDA KÖŞE YAZIYORDU

Vekaleten Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliğine atanan Arif Kızılyalın da otuz yılı aşkın süredir gazetede çalışıyor.

Uzun yıllar Cumhuriyet’in spor müdürlüğünü yapan Kızılyalın, birkaç yıldır sadece spor sayfasında köşe yazıyordu.

Kızılyalın, 2018 yılındaki yerel seçimlerde CHP’den Kadıköy Belediye Meclisi üyesi seçildi.

8 GAZETECİ İŞTEN ÇIKARTILDI

Cumhuriyet gazetesi ile Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi'nin (TİS) hemen ardından 8 gazeteci işten çıkarıldı.

Gazetede 8 sendika üyesi gazetecinin işine 'ekonomik problemler' gerekçe gösterilerek son verilmişti. Küçükkaya ekibinin kendinden habersiz şekilde işten çıkarıldığını söylemiş, işten çıkarılan arkadaşları dönene kadar onlara destek vereceğini belirtmişti.

Cumhuriyet gazetesinde Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş Akça, Spor Müdürü Sami Gürel, Düzeltme Servisi Şefi Rüya Özkalkan, Cumhuriyet Pazar Sorumlusu Hilal Köse, muhabirler, Tuğba Özer, Ece Piroğlu, Vedat Arık ve arşiv çalışanı Mahmut Gündüz işten çıkartılmıştı.

İşte o değişiklikler:

Sular durulmuyor - Resim : 1
Sular durulmuyor - Resim : 2
Sular durulmuyor - Resim : 3

Odatv.com