Ünlü oyuncuya müebbet hapis

Netflix dizilerinden Riverdale'de rol alan Ryan Grantham, 2020 yılında annesini öldürmüştü. Mahkeme 2 sene sonra Grantham hakkında müebbet hapis cezası verdi.

Ünlü oyuncuya müebbet hapis

ABD yapımı Riverdale dizisinde “Jeffery Augustine” karakterini canlandıran oyuncu Ryan Grantham, annesini öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin birinci derece cinayetle yargıladığı 24 yaşındaki oyuncu, 2020'de annesini öldürmekten suçlu bulunduktan sonra ikinci dereceden cinayet işlediğini kabul etti.

Kanada savcıları, Grantham'ın ayrıca Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yu öldürmeyi planladığını da söyledi.

Deadline sitesinde yer alan habere göre, Grantham, cinayetten sonra annesinin cesedini Go-Pro kamerasıyla videoya alırken "Kafasının arkasından vurdum. Ben olduğumu birkaç dakika sonra anlayabilirdi" dedi.

200 KM YOL GİTTİKTEN SONRA GERİ DÖNDÜ

Cinayetin ardından saatlerce alkol ve uyuşturucu kullanan Kanadalı oyuncu, üç silah ve kendi yaptığı 12 molotof kokteylinin yanı sıra kamp malzemeleri ile Kanada Başbakanı Trudeau'nun konutunun yoluna koyuldu.

200 km araç sürdükten sonra geri dönüp bir karakola teslim olan Grantham, karakoldaki bir polise "annemi öldürdüm" diyerek teslim oldu.

Vancoouver'daki kolluk kuvvetlerinin verdiği demeçte Grantham'ın son iki buçuk senedir gözaltında olduğunu ve tutuklanmasından bu yana bir akıl sağlığı programına katıldığını söyledi.

Duruşma sırasında avukatları, onun anksiyete ve klinik depresyonla mücadele ettiğini ve annesini öldürene kadar geçen aylarda kendini öldürme ve başkalarına zarar verme arzusunu dile getirdiğini savundu.

Grantham, ömür boyu hapis cezasının ilk 14 senesinde şartlı tahliyeye başvuramayacak.

DİZİDE DE KATİL OLMUŞTU

Grantham, Riverdale dizisinin dördüncü sezonunda, dizinin ana karakteri Fred Andrews’u, babasının kamyonuyla ezerek öldürmüştü.

Odatv.com

jeffery augustine ryan grantham riverdale netflix