Aksaraylı esnaf: "Sadece karnımızı doyurmaya bakıyoruz"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Aksaraylı vatandaş ve esnafı ziyaret etti. Emir'e ekonomik durum ile ilgili dert yanan bir vatandaş, " Aldığımız paraya ay sonu malzeme yetiştiremiyoruz. Sadece karnımızı doyurmaya bakıyoruz iki ekmekle başka bir şey yok" diye konuştu.

Aksaraylı esnaf: "Sadece karnımızı doyurmaya bakıyoruz"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Aksaray'da esnaf ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti. Bir esnaf, Emir’in fiyatlarla ilgili sorusu üzerine “Herkes memnun, her kazıktan memnun anla daha ne söyleyeceğiz. Geçen sene aldığımız kağıt 37 lira, 1 liralık peçete 12 lira daha ne söyleyeceğiz” dedi. Emir’in “Enflasyon yüzde 80 diyorlar” demesi üzerine esnaf, şöyle konuştu:

“Doğru, onlara göre yüzde 80 nasıl olsa, 100 bin lira ile geziyorlar biz 7 bin lira ile geziyoruz. Aldığımız paraya ay sonu malzeme yetiştiremiyoruz. Elektrik, doğalgazı saymıyoruz sadece karnımızı doyurmaya bakıyoruz iki ekmekle başka bir şey yok. Geçen sene kazandığımızla iki üç lira kalırken şu anda o da kalmıyor. Bugün satıyorsun 150 ekmek ertesi sabah 250 ekmeğe mal oluyor sana, nasıl kazanacağız? Ondan sonra çıkıyorlar 'iyiyiz’, iyisiniz tabi çok iyisiniz nasıl olacaksa kötülüğü göremedik. Bugün aldığım şu tahtayı yarın alamıyorum ete her gün 10 lira zam geliyor kağıdına 20 lira zam geliyor ben onunla iş yapıyorum. Ben mendile para almıyorum, turşuya para almıyorum geçen sene 60 liraya aldığım10 kiloluk turşu 250 lira. Yüzde yüz değil yüzde beş yüz zam var her şeye."

"MHP'NİN YÖNETİMİNDEYDİM, İSTİFA ETTİM"

Murat Emir’in sohbet ettiği başka bir çarşı esnafı ise, ışıkların neden yanmadığı sorusu üzerine "Işıklar bilmiyorum yakmadım. Elektrik fazla geliyor, doğalgaz fazla geliyor ne gerek var kafamıza göre zam yiyoruz zaten. Daha üç gün önce zam yemişiz sürekli zam var. Geçen sene zaten çay ucuzdu şu an çaya zam yapamıyorum. Biz alıyoruz 1200 liraya, satıyoruz 2.5 liraya" diye konuştu.

Aksaraylı bir üretici ise, şunları söyledi:

"Benim 20 hayvanım vardı şu anda 4’e düşürdüm sattım. Önce makarna dağıtıyorlardı makarna da 10 lira olmuş. Ortaköy’de süt fabrikası vardı üretim yarı yarıya düştü şu anda süt tozu kullanıyorlar geneli. MHP’nin yönetimindeydim istifa ettim bıraktım. Eski Türkiye diyorlar, eski Türkiye bundan iyiydi vekilim. Ben 16 lira destek alıyordum ama 12 litre mazot alıyordum ve bana verdiği para şu anda iki litre mazot parası değil geçen yıla kadar. Bu sene seçim olacak diye arttırdılar vatandaşla dalga geçiyorlar resmen. Ben çiftçiyim bir traktör arpa götürüp satıyordum, bir traktör gübremi alıyordum. Şu anda iki traktör arpa götürüp yarım traktör gübre alıyorum."

Odatv.com