"FETÖ'cü" denilen sandık görevlileri hakkında karar

31 Mart yerel seçimlerinde görevli olan 43 kişi hakkında "FETÖ"cü olduğu iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada 17 kişi beraat etti.

"FETÖ'cü" denilen sandık görevlileri hakkında karar

31 Mart yerel seçimlerinde, 43 sandık görevlisine “FETÖ”cü olduğu iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonucunda, Kadıköy ve Ataşehir’de bazı sandıklarda usulsüzlük yapıldığı öne sürülerek 43 sandık görevlisi hakkında “görevi ihmal” ve “görevi kötüye kullanmak” suçundan dava açılmıştı. Kadıköy’deki sandık görevlilerine açılan 2 davada yargılananlar, daha sonra beraat etmişti.

Ataşehir’deki 4 sandık için, görevli 17 kişi hakkında açılan davanın 10’uncu duruşması, dün, Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme sonucunda tüm sandık görevlileri beraat etti. Söz konusu 17 görevli arasında AKP, CHP, HDP ve İYİ Parti üyeleri mevcuttu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, mahkeme kararını sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

"Fikri takip önemli: 31 Mart’tan hemen sonra 'bir şeylerin olduğu ama hiçbir şeyin olmadığı' dönemde herkese olmadık iftiralar atarlarken 43 sandık görevlisi hakkında da FETÖ soruşturması başlatmışlardı. O gün bangır bangır konuşan siyasetçiler ve bataklık medyasına gelsin

Bu arada bir bilgi. O döneme ait yargı eliyle siyaseti dizayn etmek ve masum insanları korkutmak ve yaftalamak için açtıkları tüm soruşturmalar ve davalar il ve GM hukuk komisyonlarımız tarafından titizlikle takip ediliyor. Devamında iftiracıların yargılanacağı günler çok yakında.”

Kaftancıoğlu'nun paylaşımı:

"FETÖ'cü" denilen sandık görevlileri hakkında karar - Resim : 1
"FETÖ'cü" denilen sandık görevlileri hakkında karar - Resim : 2

Odatv.com

Canan Kaftancıoğlu CHP FETÖ