Erbakan: AKP 203 milyar dolar verdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "5 tane holdinge AK Parti iktidarı boyunca verilmiş olan ihalelerin toplam bedeli, 203 milyar dolar seviyesine geldi” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il başkanlığı binasında gündemi değerlendirdi.

Türkiye'deki ekonomik krizi gündemine taşıyan Erbakan, "Hepinizin bildiği gibi iktidarın milletin taleplerine her zaman söyleyecek bir bahanesi, bir gerekçesi oluyor. Ancak diğer taraftan 5 tane holdinge AK Parti iktidarı boyunca verilmiş olan ihalelerin toplam bedeli 203 milyar dolar seviyesine geldi. 203 milyar dolar Türkiye’nin toplam dış borcunun neredeyse yarısı kadar bir rakamdır. Devletin ve kamunun dış borcundan daha yüksek bir rakamdır. Sadece 5 tane holdinge 18 senede verilen devlet ihaleleri 203 milyar dolar yapıyor" ifadelerini kullandı.

203 milyar doların, 1 milyon asgari ücretlinin tam 10 senelik maaşı olduğunu belirten Erbakan, "Yani 7 milyon asgari ücretli aileleri ile beraber 30 milyon gelirini sadece 5 tane holdinge ihale olarak vermişler. Yani siz milyonlarca asgari ücretliye, milyonlarca EYT’liye, milyonlarca esnafa, çiftçiye, köylüye maalesef sineğin yağını hesap edeceksiniz; onlara verdiğinizin 10 mislini sadece 5 tane holdinge vereceksiniz" dedi.

Odatv.com

ihale 5'li çete Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan