"Bir daha bizim stadımıza giremez"

Adana Demirspor maçı sonrası olağanüstü toplanan Fenerbahçe yönetim kurulu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşme kararı aldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve beraberindeki heyet, TFF binasına gitti...

Adana Demirspor maçı sonrası olağanüstü toplanan Fenerbahçe yönetim kurulu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşme kararı aldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve beraberindeki heyet, TFF binasına gitti. Koç toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunup yabancı hakeme dikkat çekip Ali Palabıyık'ın bir daha kendi maçlarını yönetmesinin imkansız olduğunu söyledi. Öte yandan Fenerbahçeli taraftar ve spor yorumcuları, Fenerbahçe Divan Kurulu Üyesi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söz konusu hakem krizine müdahale etmesi gerektiğini dile getirdi.

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Adana Demirspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yarışında lider Galatasaray’ın 6 puan gerisine düşen Fenerbahçe’de, karşılaşmadaki hakem kararlarına tepki sürüyor.

Adana Demirspor ile yapılan maçın hakemleriyle ilgili olağanüstü yönetim kurulu toplantısı yapan Fenerbahçe’de, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşme kararının çıktığını söyledi. Mehmet Büyükekşi’den talep edilen randevuya olumlu dönüş alınınca, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yöneticiler Erol Bilecik, Ahmet Ketenci, Burak Kızılhan ve Özgür Özaktaç ile birlikte TFF’nin Riva’daki binasında Mehmet Büyükekşi ile görüştü.

KOÇ GAZETECİLERİ GÖRÜNCE ARABADAN İNDİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

“Aslında bugün açıklama yapmayacaktık. Yarın yüksek divan kurulu toplantımız var. Orada açıklama yapacağım. Ama bu soğukta sizleri görünce inmek istedim. Dün gece olanlar malumunuz. Nelerden, niçin rahatsızlık duyduğumuzu belirttik. Sivasspor-Galatasaray maçı ve dün Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar hakemliğin iflasıdır. Görüşmelerin detaylarını burada anlatmayacağım. Türk hakemleriyle bu işin bitmeyeceği ortada. Akıl akıldan üstündür. Herkes dün gece yaşanılanları gördü. Yabancı hakemleri denememiz lazım dediğimiz noktaya geldik. Yabancı hakemin en büyük karşıtı ben iken artık yabancı hakemi düşünmeye başladık.”

“GEÇMİŞİNDE BİRÇOK ŞAİBELİ MAÇ VAR”

“Ali Palabıyık bir daha maç alır almaz onu bilemem. Bildiğim bir şey var ki; o arkadaş bir daha bizim stadyumumuza, biz yönetimdeyken giremez. Daha önce geçmişinde birçok şaibeli maç var. Bu hakemin ataması yeni MHK’nın ataması değil. Eski MHK giderayak bombayı bıraktı. İnşallah yeni MHK, bu sıkıntıları giderir.”

“Akıllardan silinmeyecek fahiş hatalar ne hikmetse bir takımın aleyhine, başka bir takımın lehine işlemektedir. Sivasspor maçından 3 puan, dün 2 puan ve toplam 5 puan nasıl olacak bu işler!”

“VAR HAKEMLERİ YABANCI OLMALI”

“VAR hakemi Koray Gençerler… Nereden hatırlıyorsunuz? Geçen sezon liderken Pelkas’ın Konyaspor’a attığı olağanüstü gol vardı. Bir yerden el kararı çıkardı iptal ettirdi. Valencia’yı arkası dönükken kırmızı kart görmesi için uyardı ve attırdı. Mümkünse VAR hakemleri yabancı olmalı. Yunanistan, Arabistan getirebiliyorsa, biz de getirebiliriz.”

FENERBAHÇE PAYLAŞIM YAPTI, BEŞİKTAŞ DA TARTIŞMAYA GİRDİ

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Konyaspor ile sahasında karşılaşacak olan Fenerbahçe, bu mücadeleye en son Gaziantep FK-Beşiktaş maçını yöneten Atilla Karaoğlan’ın atanmasına Twitter’dan imalı paylaşım yaptı.

Maçın hakeminin Karaoğlan olmasının ardından 25 Aralık’ta oynanan maçın VAR kayıtlarını paylaşan Fenerbahçe’ye Beşiktaş’tan tepki gecikmedi.

Beşiktaş’tan yapılan açıklamada, “25.12.2022 tarihinde Gaziantep FK ile oynadığımız maçın hakemini, haklı kararında dik durmasına rağmen kendi maçı öncesi algı yaratmak amaçlı kullananlara önerimiz, önlerindeki maça çıkıp şerefiyle hakkıyla mücadele etmeleridir.” ifadeleri kullanıldı.

"Bir daha bizim stadımıza giremez" - Resim : 1

"BU BİR ADLİ OLAYDIR"

Dün oynanan tartışmalı Adana Demirspor-Fenerbahçe karşılaşması ile ilgili FETÖ yorumları geldi.

Dünkü karşılaşmanın, 3 Temmuz kumpasının başarıya ulaşılamamış olmasının bir intikamı olduğunu söyleyen Alp Eralp, “Kabullenemiyorlar. Onun intikamını alıyorlar. Sen eğer o kurşunlanma olayını açıklığa kavuşturmuyorsan, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak Fenerbahçe camiasına borçlusun. Bunun ödemenin yolu da şu anda olan biten bütün rezaletleri açıklığa kavuşturmaktır. Olay hakem olayı değil, bir adli olay” dedi.

BEŞİKTAŞ’TAN SERT AÇIKLAMA

Beşiktaş Twitter’daki paylaşımının ardından bir de açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye Futbol Federasyonu, Demir Grup Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasında verilen hakemlik adına utanç verici bir karar üzerine 3 Ocak 2023 tarihinde söz konusu maçla ilgili VAR kayıtlarını açıklarken, Gaziantep FK-Beşiktaş maçının kayıtlarını da eş zamanlı duyurarak Kulübümüz üzerinden kendilerini aklama çabasına girmiştir.

Bugüne kadar maçlarına ait VAR kayıtlarının adeta korumacı bir tavırla açıklanmadığı Fenerbahçe Spor Kulübü'nün; Adana Demirspor ile oynadıkları müsabakada maçın hakemlerine yönelik tepkilerini sosyal medyada Kulübümüz üzerinden ifade ettiklerine büyük bir şaşkınlıkla tanık olduk.

Kendi camialarını yatıştırmak, hakemleri etki altına almak için başarısızlıklarına kılıf arayanları, saha dışında Beşiktaş ismini ucuz oyunlarına alet etmemeleri hususunda uyarıyoruz.

23 Eylül 2017 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasının hakemi Ali Palabıyık, maç boyunca verdiği hatalı kararlarla sonuca direkt etki etmesine rağmen yine sosyal medyadan "Kol bozuk" şeklinde paylaşım yapanlar, bozuk olanın kol değil sistem olduğunu ancak aynı hakemin kendileri aleyhine kararlar verdiğini düşündükleri zaman mı idrak edebilmişlerdir?

Olmayan penaltılar ve yanlış hakem kararlarıyla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray Spor Kulübü’nün de dün bağırıp, bugün hakemlerin lehlerine verdikleri kararlara susması ve aynı şekilde ligin başında hakemlerin verdikleri destekle mutlu olan ama bugün ise hakem hatalarından dert yanan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün açıklamaları, "Bana dokunmazsan sorun yok ama dokunursan sorun var" mantığının ta kendisidir.

Ne yazıktır ki hakem ve TFF desteğiyle şampiyon olmayı amaçlayan bu kulüplerin yıllardır yöneticileri değişmesine rağmen fıtratları değişmemiştir.

"Değişsin" dediğimiz hakemler gönderildikten sonra yine hakemlikte etkili olan koltuklarda görevlendirilmeleri bir şeylerden korkulduğu için midir?

Kamuoyu, bugün Türk futbolundaki temel sorunun saha içinde başarısız olanların bunu saha dışında telafi etmeye çalışması olduğunu bir kez daha net bir şekilde görmüştür. Türk futbolunun gelişimi ve marka değerinin artması hususlarında herkesin sorumlu ve görevli olduğunu hatırlatırız.

Son olarak; TFF'nin müthiş işler yaptığı güzellemesi ve yancılığının ardından başlarına taş düşünce bağıranlar unutmasın ki Beşiktaş tüm taşlardan daha ağırdır.”

Beşiktaş'ın bu açıklamaları üzerine Galatasaray, Twitter hesabından karşı bir bildiri yayınladı.

"Sıcak Kafa" dizisinden "Abuklama" hastalığını örnek alan Galatasaray "Başarısızlıklarını örtmek için abuklayanlar var. Lütfen onlara karşı kulaklığımızı takalım ve sadece hedefimize odaklanalım" paylaşımında bulundu.

"Bir daha bizim stadımıza giremez" - Resim : 2

Beşiktaş ise bu paylaşımın ardından Galatasaray'ın "Abuklama" Tweetini alıntılayarak "Kulaklık meselesi tezimizi doğruluyor, kararlar aleyhine olursa bağır, lehine olursa kulaklık tak" dedi.

"Bir daha bizim stadımıza giremez" - Resim : 3

Fenerbahçe Spor Kulübü ise Twitter hesabından "Taraftarımıza Çağrı" başlığıyla bir bildiri yayınladı. Bildiride şu ifadeler kullanıldı:

"Bir daha bizim stadımıza giremez" - Resim : 4
"Bir daha bizim stadımıza giremez" - Resim : 5

Öte yandan Süper Lig’in 23. Haftasında deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk olacak Konyaspor’dan da bir açıklama geldi. Maç öncesi Fenerbahçe'nin hakem Atilla Karaoğlan hakkında yaptığı açıklamaya tepki gösteren Konyaspor, şunları söyledi:

"Bir daha bizim stadımıza giremez" - Resim : 6

Konu ile ilgili son paylaşım ile Galatasaray'dan geldi. Galatasaray, "Kamuoyuna Duyuru" notuyla paylaştığı bildiride "Birlik" çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Bir daha bizim stadımıza giremez" - Resim : 7

Odatv.com