GS - FB derbisine binbir engel

Galatasaray ve Fenerbahçe Kadın Futbol Takımları kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yarın karşı karşıya gelecek. Derbi için iki kulübün temsilcileri daha önce hiç maça gitmemiş kadınları maça çağırmak istedi. Ancak bu istek Passolig’e takıldı. Odatv krizin perde arkasın ulaştı.

GS - FB derbisine binbir engel

Galatasaray ve Fenerbahçe Kadın Futbol Takımları arasındaki müsabaka 7 Aralık’ta (yarın) saat 19.00'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda oynanacak. "Kadına Şiddete Son" sloganıyla yapılacak maç için Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) önce izin vermediği iddia edildi.

Bunun üzerine Galatasaray yönetimi geçen hafta Çarşamba günü ilk girişimini yaptı. Ardından iki kulübün temsilcileri maça gelecek davetliler, izinler ve verilecek mesajlar için çalışmaya başladı. Ancak TFF ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü maça sadece Galatasaray taraftarının alınmasını Fenerbahçe’den ise davetlilerin katılmasını istedi.

Bu öneri üzerine Galatasaray ve Fenerbahçe yetkilileri hayatında hiç statda futbol maçı izlememiş kadınları hem AKP hem de CHP’li belediyelerin desteğiyle davet etmek istedi.

Bu talebe TFF olumlu baksa da Emniyet ve İstanbul İl Müdürlüğü “Passolig olmayan kişiler stada alınamaz” dedi.

Galatasaray yöneticisi Rezan Epözdemir ve Fenerbahçe’den Jessica Çarmıklı da maçın uluslararası alanda ses getireceğini ifade etti.

Devreye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da girdi. Bakan Yanık "Ben de maça geliyorum" mesajı verdi. Ancak bu mesaj da Passolig engelini kaldıramadı.

Emniyetin tribün için dev bir pankart hazırlattığı belirtildi. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin de ortak pankartla maça çıkacağı ifade edildi.

Odatv.com

tff kadın futbol takımı derbi Fenerbahçe Galatasaray