HayFed'den belediyelere çağrı: Kısırlaştırın, aşılatın, merhamet ile yaşatıp yasayı uygulayın

Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı (HayFed) Nihal Kasa, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Belediyelere çağrıda bulunulan açıklamada ‘’Kısırlaştırın, aşılatın, merhamet ile yaşatıp yasayı uygulayın’’ ifadelerine yer verildi.

HayFed'den belediyelere çağrı: Kısırlaştırın, aşılatın, merhamet ile yaşatıp yasayı uygulayın

HayFed Başkanı Nihal Kasa 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Belediyelere çağrıda bulunulan açıklamada 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Haftası bir dönüm noktası olsun. Kısırlaştırın, aşılatın, merhamet ile yaşatıp yasayı uygulayın’’ ifadelerine yer verildi.

HayFed’in açıklaması şöyle:

“18 yıldır belediyeler kısırlaştırma yapmadı, çoğalan hayvanlardan dolayı vatandaş şikayet ettikçe toplanan hayvanların bir kısmı tedavi, yemek, su olmayan, ölüm kampı yasa dışı barınaklarda yazın güneşe, kışın kara, yağmura pisliğe açlık ve hastalıkla işkenceli ölümlere mahkum edildi, bir kısmı da başka şehirlere, dağa taşa, ormanlara atıldılar. Atılan bu hayvanlar atıldıkları yerlerde hızla çoğalmaya devam etti.

Şehirleşme, devasa tesisler, TOKİ’ler hayvanların da yaşam alanlarını hızla gasp ediyor.

Merhametten yoksun insanlar da vurup zehirlemenin yanında, onlar için konan bir kap suyu bile döküp fırlatarak, sokakları da bu hayvanlara cehenneme çeviriyor.

Öte yanda kısırlaştırma yapmayan belediyelerin görev ihmaliyle hızla üreyen hayvanlardan dolayı vatandaşlar da şikayetçi ve muzdarip. Bu katliam ve üreme döngüsü yıllardır devam ediyor. Vatandaş, ‘toplayın’’ dediğinde belediyelerin bu hayvanları götürüp, bakacak, barındıracak yerleri var sanılıyor. Oysa yok. Olması da mümkün de değil. Hiçbir belediyenin 1000’lerce hayvanı bakıp yaşatmak için katrilyonluk bütçesi ve hayvanları barındırma imkanı yoktur. Toplanan hayvanlar başka belediyelerin sınırlarına atılarak sorun daha da büyüyor… Çünkü sahipsiz hayvan sayısının kontrol altına alınmasının tek çözümü, kanunun da ana hükmü olarak kısırlaştırmadır.

HayFed'den belediyelere çağrı: Kısırlaştırın, aşılatın, merhamet ile yaşatıp yasayı uygulayın - Resim : 1

KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ

Bugün, kısırlaştırma yapmayan belediyelerin görev ihmaliyle hayvan sayısının çokluğundan şikayetçi ve muzdarip olan insanların da sahipsiz hayvan sayısının kontrol altına alınması için yasal, insani tek çözüm olarak belediyelerden ‘’kısırlaştırma merkezi kurup, kısırlaştırın’’ deyip mücadelemize destek vermelerini arzu ediyoruz… Toplayın dendiğinde hayvan sayısının katlanarak artmaya devam edecek olduğu bilinmelidir.

‘’7332 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ‘’ düzenlemesi ile sahipsiz hayvanlara yönelik başta kısırlaştırma merkezi kurmak olmak üzere diğer tüm görevler; "Belediye Kanunu'nda" asli görev olarak tanımlanıp kendilerine tevdi edilen bu görevleri yerine getirmeyen veya bunlara aykırı faaliyette bulunduğu tespit edilen belediye başkanlarının hukuki ve/veya cezai sorumlulukları doğacaktır.

HayFed'den belediyelere çağrı: Kısırlaştırın, aşılatın, merhamet ile yaşatıp yasayı uygulayın - Resim : 2

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Bu bağlamda tüm belediyelerin, başta kısırlaştırma merkezi kurmak olmak üzere sahipsiz hayvanlara yönelik tüm hizmetleri yerine getirmelerini, bu görevleri yerine getirmeyen veya aykırı faaliyetlerde bulunan belediye başkanları hk Hukuki/Cezai Sorumluluklar doğacağını bir kez daha hatırlatıyor ve bu konuda tüm belediyeleri uyarıyoruz.

Sayın Belediye başkanlarına sesleniyoruz.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Haftası bir dönüm noktası olsun.

’Kısırlaştırın, Aşılatın, Merhamet ile Yaşatıp Yasayı Uygulayın.’’

Odatv.com